Living in America – Week 4

 

Entertainment in Dallas

Mensen die mij kennen, weten hoe erg ik van het theater hou. Toen ik als kleine smurf van zeven ooit bij het Warm Water Jeugdtheater binnenstapte, had niemand zich kunnen voorstellen dat ik er twintig jaar later nog net zo gelukkig rond zou lopen. Het theater was mijn thuis en twintig jaar lang heb ik er alles aan gedaan om te zorgen dat, wat ik ook deed in mijn leven:studeren, samenwonen, promoveren, ik altijd dichtbij het theater woonde en er minstens één dag per week (soms één, soms drie, soms zeven) kon zijn. ‘Er’ slaat op meerdere plekken waar we als Warm Water Jeugdtheater of Greg & Baud theater hebben gemaakt, maar ons hoofdkwartier – ons huis – was toch altijd het Kwadrant. Een prachtige plek, een plek die niet meer bestaat en niet alleen omdat ik nu in Amerika zit. En zoals mijn oud-leerling Donny recent zo mooi verwoordde, in een eigen versie van het nummer ‘Ons Dorp’: ‘ik was een kind en wist niet beter, dan dat dit nooit voorbij zou gaan’…

Omdat het theater mijn tweede thuis was, zag niemand het denk ik aankomen dat ik zo’n stap zou nemen en naar de andere kant van de wereld zou verhuizen. Ik kan de gezichten van mensen nog zo voor me zien, toen ze vroegen welk stuk ik volgend jaar wilde maken en ik zei dat ik geen stukken ging maken, maar dat ik ging emigreren… Nu ik dit hier schrijf voelt het nog surreëel om te bedenken dat ik zo ver weg zit. Als ik auditie-oproepen zie, denk ik nog steeds aan auditie doen en ik hou nog steeds in de gaten van welke stukken de rechten vrij komen.

Maar waar mijn vrienden druk bezig zijn met hun nieuwe theateravonturen, wen ik aan mijn nieuwe ritme hier. De eerste werkweek was achter de rug. Wennen aan het nieuwe ritme – check, bijslapen – check, wennen aan de busritmes – check. En voor ik er erg in had, begon alweer de tweede week van werken – de vierde week hier. Maar aangezien ik zelf geen theater kan maken, was het deze week hoog tijd om gebruik te maken van de positieve kanten van in een grote Amerikaanse stad wonen: rondreizende Broadway musicals ❤ En deze week was dat Fun Home!

funhome.jpgfun chome

Fun Home is een musical over het leven van cartoonist Alison Bechdel, waarin ze haar jeugd beschrijft met daarin haar coming-out. Een mooie, emotionele en grappige musical. Naast deze eerste (!!) grote musical zijn we naar een concert van Tedeschi Trucks Band geweest (nog voor Toms verjaardag), ben ik met mijn collega’s gaan lunchen omdat er iemand jarig was, en zijn we in het weekend naar het Arboretum geweest waar ze allemaal scenes uit de Wiz hadden nagemaakt met honderden, duizenden pompoenen.

WhatsApp Image 2017-09-30 at 18.36.51

Ook hebben we een seizoenskaart gekocht waardoor we nu al kaartjes hebben voor de volgende 8 musicals die eraan komen: Irvin Berlins White Christmas (December), The Color Purple (Januari), On Your Feet (Februari), Waitress (Maart), Les Mis (April), The Lion King (Juni), Love Never Dies (Juli) en School of Rock (Augustus) en hebben we kaartjes gekocht voor The King and I (December) die in een ander theater speelt.

DSM_SubscribeToday-V2

Een heel theaterjaar voor de boeg dus, met in December ook nog een Nederlands bezoekje waarin we ook naar Madagascar gaan van ‘mijn’ eigen vereniging (waar o.a. mijn zusje in speelt). Gelukkig hebben we de ‘backstage’ kerstfilmpjes nog (met dank aan Kayleigh!), een klein beetje Zoetermeer in Dallas. En tot ik weer terug in NL ben moet ik het maar doen met die Broadway musicals hier in het pittoreske Dallas. Ja ja, ik heb een heeeel zwaar leven 😉

Liefs uit Dallas,

Anne

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s